onsdag 18 februari 2009

LF har startat

Landstingsfullmäktige är i full gång, det har varit lite problem med OH apparater som inte fungerar och telefoner som ringer men nu är vi igång. Startsträckan för själva debatten är dock lång det är en hel del formalia som ska gås igenom och sedan ska landstingsdirektören och alla utskotten informera om sitt arbete.

Interpellationsdebatten har hittills mest handlat om principfrågan, hur mycket verksamhet och service ska landstinget tillhandahålla. Utgångspunkten för parternas argumentation är ganska given, de som tar ansvar för pengarna vill inte ha hur mycket verksamhet som helst och de som inte tar ansvar vill ha hur mycket verksamhet som helst.

Skulle sossarna och vänstern få bestämma som skulle vi ha ett fullt utrustat specialist sjukhus i varenda buske. Jag anser att det är rimligt med en viss form av resa för en patient, längsta avståndet i Västmanland är 7 mil och det är mellan Fagersta och Västerås. Jämför man med Norrbotten så är 7 mil bara runt knuten. Vi västmanlänningar är ganska bortskämda med närhet men då måste man vara villig att betala priset. Västmanlänningarna sa klart och tydligt nej till detta när de röstade fram oss i valet 2006.

Inga kommentarer: