måndag 26 januari 2009

Trött

Datorn kom inte med till Stockholm, inte heller till Jönköping där jag var i lördags. Så här kommer ett referat av två bra konferensdagar.

Läkemedelsriksdagen var kul, Göran Hägglund, socialminister till Sir Michael Rowlins. Intressant med läkemedel, fler och fler sjukdomar går att bota med hjälp av läkemedel istället för med operationer vilket i de flesta fall underlättar för patienten och blir billigare för skattebetalarna. Men läkemedel kan också vara dyrt om det används på fel sätt vilket ofta händer. En tredjedel av alla mediciner som skrivs ut är onödiga eller direkt farliga för patienten om de tas fel eller tillsammans med andra läkemedel och läkaren som skriver ut medicinen har inte alltid koll på vad patienten äter om flera läkare skrivit ut medicin. Lösningen på detta heter en patient en journal.
I lördags hade Moderaterna en träff i Jönköping för alla föreningsordförande runt om i landet. Ett toppen arrangemang, äntligen börjar man fokusera på oss "gräsrötter" som ska driva valrörelse snart. Dagen bjöd på tipps och trix blandat med underhållning och personmöten. Jag känner mig peppad till tusen och opinionsmätningen i går tyder på att vi kommer göra ett bra EU val.

Inga kommentarer: