måndag 8 december 2008

Västerås tidning nr 49

I helgen kom Västerås tidning ut med ett nytt nummer och gissa vem somvar med där:)
Här kommer artikeln:

För några veckor sedan flyttade landstinget sitt kansli från Stallhagen till gamla lasarettet. – Det är helt underbart att arbeta i den här miljön, säger Åsa Conraeds, politisk sekreterare för moderaterna.
Gamla lasarettet har mer eller mindre stått tomt sedan 1968. Nu är byggnaden rustad och åter på gång att fyllas med verksamhet.
För några veckor sedan flyttade landstingets politiska ledning in i en gammal förlossningsavdelning i fastigheten.
Förlossningssängarna är däremot utbytta mot modern kontorsutrustning och istället för sköterskor och läkare huserar politiker och tjänstemän i korridoren.
– Min kontorsgranne, Maria Dellham, är född här. Det är lite roligt, säger Åsa Coenraads.
En våning upp sitter den politiska oppositionen. Och i den närliggande korridor sitter landstingsledningen med sjukhusdirektör Jan Brithon i spetsen.
– En stor fördel med flytten är att vi nu sitter betydligt närmare sjukhusledningen. Det gör att det blir en snabbare dialog. Är det något vi undrar över är det bara att gå och fråga.
Närheten till centrallasarettet är också en stor fördel.
– Vi är betydligt närmare all verksamhet nu, säger Åsa.
Däremot ser hon några faror med flytten.
– Det finns en risk att vi blir för nära centrallasarettet i Västerås. Vi har ju ansvar för hela länets sjukvård. Dessutom är vi längre från folket och media. Det är ett större projekt att möta väljare på stan nu, jämfört med hur det var på Hållgatan.
Jonas Edberg
jonas.edberg@vasterastidning.se

Inga kommentarer: