tisdag 24 juni 2008

Tjänar politiker för mycket?

Idag debatteras det hej vilt om vilka otroliga summor politiker tjänar på sina uppdrag då många höjer sina arvoden just nu.
Jag anser inte att man ska tjäna pengar på att vara politiker men det får heller inte vara på det viset att folk inte har råd att vara fritidspolitiker eller att partierna inte kan attrahera nya och framförallt unga människor att ta förtroendeuppdrag för att det kostar för mycket.

Livets som fritidspolitiker har en sida som de flesta inte ser och det är det arbete som pågår i kulisserna Det går inte bara att komma till fullmäktige en gång i månaden och sprätta kuvert med handlingar på mötet och tro att det ska gå att debattera sig till makt. Nej, det krävs ofta både en och två kvällar för att läsa in sig på ärendena som ska upp i fullmäktige och sedan ett gruppmöte med partigruppen för att diskutera med andra om varför man bör rösta på ett eller annat sätt.
Sedan har du allt det kampanjarbete som sker runt omkring, det ska delas ut flygblad och pratas politik inte bara på marknaden i stan utan även hemma på ICA eller över häcken med grannen. Att vara fritidspolitiker är jätteroligt och intressant men det tar en massa tid och det är inget man blir rik på med tiden!

Inga kommentarer: