måndag 14 april 2008

Pudelns kärna

Idag har Moderaterna gruppmöte inför fullmäktige och nästa landstingsstyrelse. En sådan kväll brukar innebära minst två timmars kopierande och en timmes svärande över kopiatorn, och idag har allting bara flutit på...världen är i oordning!

Stora händelsen ikväll blir landstingsplanen och uppföljning av det arbete som gjordes under helgen. För mig handlar all verksamhet i slutendan om att göra det mesta möjliga för patienten för minsta möjliga kostnad för skattebetalaren. Det är inte enkelt på något sätt men istället för att hela tiden tala om neddragningar i verksamheten måste man vända på myntet och se till hur stor påsen med pengar är och vad vi kan få ut av den.
jag tror dessutom att det är jätteviktigt att som politiker hela tiden se till kärnverksamheten och landstingshelheten. Det är lätt att förvirra sig i någon hjärtefråga eller att få känslomässiga relationer till verksamheten. Vissa saker är behjärtansvärda och trevliga men kanske inte det som landstinget ytterst ska syssla med.

Inga kommentarer: