måndag 22 januari 2018

Hur tänkte de?


Nu blev det väll lite tokigt i regeringens tänk igen. Under två år har vi haft en parlamentarisk landsbygdskommitté där socialdemokraterna, vänstern och Miljöpartiet med en dåres envishet tryckt på om att Sveriges landsbygder behöver fler statliga myndigheter och att det skulle lösa avfolkning, kompetensbrist och arbetstillfällen i landsbygd och glesbygd. Man pekar till och med ut 23 kommuner som skulle behöva lite extra statligt stöd och satsningar.
Den enklaste lösningen på detta är att flytta myndigheter. Inte helt otippat så har vi moderater varit mycket skeptiska till detta. Det finns i sig ingen egenvärde i att ha alla myndigheter på samma ställa mer än att fysiska möten blir enklare. Men, att flytta en myndighet medför antagligen en hel del extrakostnader och andra problem som måste utredas ordentligt.

Regeringen meddelar idag på morgonen att de ska flytta myndigheten SIDA från Vallhallavägen mitt i Stockholm till Botkyrka. Isabella Lövin, MP minister för internationellt utvecklingsarbete och Klimat berättar under morgonens pressträff att det är viktigt att hela Sverige håller ihop och att det finns mer statlig närvaro. Då är frågan, är detta ett biståndsprojekt eller miljöpartiets syn på var Sveriges landsbygder är?
Nä, dumt och kostsamt till ingen nytta. Tänk om och tänk rätt.

Har varit ute och flängt mellan flera äldreboenden idag på förmiddagen, inte så politiker utan som anhörig vilket blir lite annorlunda. Tiden har kommit för min far att byta boende och det innebär en hel del omställningar för familjen. Mer om detta framöver när och om allt blir klart. Hur som helst så är det ganska rörigt i mitt liv just nu både i politiken och privat, det får ni ha lite överseende med men februari kommer vara en månad i full fart det kan jag lova.

Inga kommentarer: