onsdag 4 oktober 2017

Trygghet i Arboga

Det är en nästan plenifri vecka just nu och det betyder att det inte är riktigt så många möten som det brukar vara i Stockholm och då kan man passa på att göra studiebesök.
Jag och Prao Klara åker till Arboga på morgonen för att möta upp Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande och partikollega till mig. Vi åker ut till Rasta för att träffa entreprenören Jack som berättar hur hans restaurang blivit rånad fem gånger på ett och ett halvt år. Helt oacceptabelt och han upplever att polisen varken bryr sig eller tar den här typen av brottslighet på allvar. Problemen med rån är fler men förutom problemet med extra kostnader för ägaren så bidrar det till en otrygg situation för alla som jobbar inom restaurangen. Restaurangjobb är ett bra första jobb och att då bli rånad under polishot skapar trauman för resten av livet.
Vi har dock en del att göra även i Stockholm denna vecka så efter lunch tar vi tåget mot Riksdagen och på vägen hinner med att titta på Moderaternas presskonferens där Ulf Kristersson presenterar nya talespersoner och vår nya partisekreterare Gunnar Strömmer.
Parallellt hinner jag läsa lite till i den bunt av handlingar som ska diskuteras både i förbundet och på vår kommande arbetsstämman i Örebro om två veckor.

Inga kommentarer: