torsdag 5 oktober 2017

Djurens dag

Det är inte bara kanelbullen dag den 4 oktober det är även djurens dag och detta passar vi på att fira lite i riksdagen men även belysa en viktig djurskyddsfråga.
World Animal Protection i Sverige ordnar ett seminarium i riksdagen tillsammans med Tom Svensson som inte bara är en duktigt fotograf utan även specialist på djurbevarande frågor.
Seminariet handlar om Selfis och vad som egentligen ligger bakom de där gulliga bilderna vi tar på semestern tillsammans med vilda djur. För djuren är ju inte så vilda som de egentligen skulle vara utan de är antingen misshandlade till absurditet eller helt neddrogade för att inte anfalla intet ont anande och mycket naiva turister.
Tyvärr drivs den här typen av djurturism av att människor köper tjänsterna. Det bästa för djuren vore att låta bli att betala för dessa tjänster, undvik helt enkelt att ta bilder på "tama" vilda djur. Se till att dina vänner och bekanta känner till bakgrunden.
De människor som håller dessa djur är ofta fattiga och att fånga och plåga ett vilt djur är en inkomstkälla, slutar vi att betala för dessa tjänster utan istället hittar andra vägar för att lösa fattigdomsfrågan så hjälper vi djuren.
Jag själv har krupit i leran en blöt morgon med kikare för att få se vilda djur i deras naturliga habitat istället för att fotas på parkeringen med en uppenbart plågad apa med kedja runt halsen.

Inga kommentarer: