tisdag 5 september 2017

Hårdare tag mot brott

Målet i en fungerande rättsstat måste vara att alla ska känna sig välkomna och trygga i samhället. En förutsättning för det är att minska kriminalitet och det våld som breder ut sig allt mer. Vi har tryckt regeringen framför oss i en rad olika frågor under de senaste åren men nu är det dags att lägga egna förslag inför det kommande valet.
Vi ska och kommer fortsätta pusha regeringen framför oss men vi måste också ha egna förslag i skrift att presentera för väljarna för att visa på att Sverige behöver ha en Moderatstyrd regering.

Idag presenterar Tomas Tob'e som är vår rättspolitiska talesperson ett omfattande program med förslag. Mer om detta och hela förslaget hittar du här. Den del av förslaget som blivit mest omdiskuterad är förslaget om att lagstifta om ett förbud mot tiggeri i Sverige. Här har moderaterna tagit ett nytag i frågan och utifrån dagens situation på gator och torg så måste något göras.
Tiggeriet är idag mer organiserat och misstanken om människohandel är stor. Dessutom ser vi att tiggeriet inte hjälper människor ur fattigdom och då får inte det svenska systemet bli en ursäkt för andra EU länder att inte ta tag i sin sociala situation.

Inga kommentarer: