måndag 11 september 2017

Dags att öppna riksdagen

Med väskan fylld av högklackade skor och klänningar är det dags att åka till Stockholm igen. Denna gång för att öppna riksdagsåret 2017/2018. Och ja, jag åker bil igen men det är inte jag som kör idag och det har med logistiken att göra igen.
I år kommer Roger med mig till öppnandet och han kom till Västerås redan igår för att äta familjemiddag ihop med familjen Coenraads. Efter öppnandet ska han ner till Ronneby igen och tågtiderna passade inte ihop med planerade möten.
Riksdagen öppnar formellt på tisdag men innan dess så har vi moderater gruppmöte för att diskutera igenom veckans frågor. Det är ingen votering denna vecka men imorgon ska Statsministern läsa upp regeringsförklaringen och då kan vad som helst hända och det är lika bra att vara förberedd. Regeringen har ju redan nu presenterat planerade skattehöjningar och bidrag till alla samhällsgrupper, helheten får vi se först när budgeten presenteras om några veckor men det märks att det är valår, allt till alla. Förvånande att socialdemokraterna har spenderar byxorna på sig är det inte men att köra på i det här tempot i en högkonjunktur utan att förbereda för svårare tider är direkt ansvarslöst.

Inga kommentarer: