tisdag 30 maj 2017

Regeringen hotar jakten igen

Det finns många orosmoln runt Svensk jakt just nu. För att lyfta de farhågor vi har och få ut regeringen på banan i debatten skriver vi mycket just nu.
Igår hade jag och Christoffer Fjellner en stor debattartikel i Svensk Jakt om hur regeringens eventuella agerande gällande det allmänna uppdraget kommer påverka alla folkrörelser i Sverige. Går de ut med ett upphandlingsuppdrag gällande den frivilliga viltvården så bör de i rättvisans namn även göra det med de pengar som går till Naturskyddsföreningen och svenskt friluftsliv.

Regeringen består inte bara av socialdemokrater utan även av miljöpartister som får oroväckande mycket inflytande över landsbygdens förutsättningar. Ett av de förslag som kommit upp på miljöpartiets kongress i helgen är förbud mot löshundsjakt. En jaktform som bygger på tradition och erfarenhet i Sverige under väldigt lång tid. Även en form av jakt som passar våra nordiska förhållande väldigt bra. Jag passar på att skriva en fråga till ansvarig minister i frågan för att se om detta är något miljöpartiet fått med i regeringsförhandlingarna. Jakt och jägare skriver om detta här.

Inga kommentarer: