onsdag 19 april 2017

Höjda skatter igen

Tillbaka i verkligheten i riksdagshuset igen och det är lika bra att köra igång för fullt på en gång. Det gör vi genom vårpropositionen från regeringen, som egentligen är en tilläggsbudget från hösten. Men i år signalerar den lite vad som kan komma i höstens budget och det är intressant eftersom det kommer bli regeringens, och framför allt socialdemokraternas valbudget.
Det som presenterades den här gången var lite till alla men tillräckligt lite för att inte betyda något  praktiken. Lite till vården, lite till polisen, lite till pensionärerna och lite till barnfamiljerna. Allt finansieras genom höjds skatter för de som arbetar och på småföretagen...i min värld så är det en kalkyl som på sikt inte går ihop.
Ulf Kristersson höll den moderata fanan högt och presenterade vår syn på att inte teckna upp alla pengar i högkonjunktur. Att satsningar på jobb och företagande lönar sig långsiktigt och att ett ökat fokus måste finnas på vårt akuta  problem med ökad invandring, dålig utbildningsnivå och en rasande bostadsbrist.

Inga kommentarer: