måndag 24 april 2017

India Day i VästeråsVästerås indiska förening hade under lördagen ett stort arrangemang på Växhuset i Västerås. Sång, musik, uppträdanden och mat blandades på ett härligt sätt. Indier i Västerås får en möjlighet att visa upp sin kultur och på samma gång integrera med nyfikna Svenskar. Allt fler svenskar åker till Indien på semester eller affärsresor och Indien har därför blivit en viktig partner för Sverige och Västerås. Just Västerås har ovanligt många indier på samma ställe och det beror inte helt oväntat på våra ingenjörstunga industrier.
Eftersom jag är ordförande för Svensk Indiska parlamentariker nätverket i Riksdagen fick jag möjlighet att vara med på öppnandet. Jag passade på att prata lite om globalisering, handel och frihandelsavtal för att underlätta ekonomi och fritid.
På plats var även Anna Hård av Segerstad som fick representera Västerås Kommun för dagen. Vi passar på att äta en fantastisk lunch när vi väl var där tillsammans med representanter från Indiska ambassaden, det var inte helt lätt att palta sig till gymmet efter den lunchen kan jag meddela.


Inga kommentarer: