torsdag 28 januari 2016

Vattenfrågan
De moderata kommittéerna från miljö- och jordbruk, näring och civilutskottet bjöd in LRF till riksdagen för att informera och diskutera den mycket heta vattenfrågan. En utredning och ett förslag som tagit oerhörda proportion. Det är så illa ställt att det inte lades fram ett förslag innan jul och nu ligger frågan åter på det politiska bordet. det är i och för sig bra, men vi måste hitta någon form av minsta gemensamma nämnare i detta.
Utgångspunkten är så klart att dagen system inte är tillräckligt och tidigare alliansregering såg ett behov av att göra något åt problemet. Men sedan tolkades detta till ett mycket större projekt än det var tänkt och nu måste vi backa bandet och gå tillbaka till det som var tänkt från början, det vill säga att lösa ett problem utan att ställa till med krångliga system som hindrar och förnedrar människor på vägen.

Jag avslutar kvällen med en middag tillsammans m ed skogsklustret från Västerbotten. Trevligt och informativt. Jag kommer inom en snar framtid få praoa i skogsmaskin och det ser jag verkligen fram emot.

Inga kommentarer: