onsdag 11 november 2015

Coenraads (M): S lägger sig platt för MP i vargfrågan


PRESSMEDDELANDE
Moderaterna i Riksdagen

Åsa Coenraads
riksdagsledamot, Västmanland

ledamot miljö- och jordbruksutskottet
mob. 070-638 70 20
Coenraads (M): S lägger sig platt för MP i vargfrågan

Länsstyrelsen i Västmanland har idag beslutat om vinterns licensjakt. Den omfattar jakt på 6 vargar i Färnareviret sydöst om Skinnskatteberg. Riksdagsledamot Åsa Coenraads, Västmanland, som sitter i miljö- och jordbruksutskottet, är mycket besviken på länsstyrelsens beslut.

-       Näringslivet i Västmanland drabbas hårt av rovdjurstrycket och det behövs skjutas av fler vargar i länet och på fler ställen än endast det utpekade Färna reviret. Vi ser redan att antalet djurhållande lantbrukare minskar och att rovdjursattackerna gentemot sällskapsdjur blir fler, säger Åsa Coenraads (M).

-       Vi har en livskraftig vargstam i länet och det är bra, men för att behålla en balans mellan vilda djur och människor behövs en fungerande och reell förvaltning. Med länsstyrelsens förslag bromsas vargens framfart temporärt men tillväxten går fortfarande uppåt, fortsätter Coenraads (M).

-       Det är hög tid att landsbygdsministern sätter ner foten och pekar med hela handen mot Naturvårdsverket och länsstyrelserna om en ökad licensjakt. Gör han inte det så är det uppenbart att socialdemokraterna har lagt sig platt för Miljöpartiet i regeringen, avslutar Åsa Coenraads (M).

Licensjakten i Västmanland pågår från 2 januari och till som längst 15 februari. Totalt omfattar jakten sammanlagt 46 individer i Sverige.

Åsa Coenraads, (M), nås på telefon 070-638 70 20 eller via Johan Söderström, politisk sekreterare, 072-562 63 09.

Inga kommentarer: