söndag 4 oktober 2015

Intensiva dagar

Från det intensiva livet som varit i Stockholm och senaste veckornas hets kring motions- och budgetarbetet är det skönt att komma ut i landet lite.
Jag börjar min resa till Hässleholm och möte med Svensk Mink som har årsmöte. Jag ska under dagen medverka i en liten politikerpanel.


Efter detta går resan vidare till först Kristianstad för ett möte med Scan och prata om utlandsexport. Noterar att för detta företag slår regeringens politik hårt då de transporterar mycket per lastbil (grisar från gård till slakteri är svåra att transportera om det inte finns någon spårbunden trafik på sträckan alls) och regeringen lägger på en vägskatt. Den ökade kostnaden för att anställa unga slår hårt mot företaget som har många unga anställda framförallt på sommaren.

Vårt andra besök går till Malmbergs utanför Åhus som gör smarta tekniska lösningar för bra energi. Rent vatten, geoenergi är bara några av dem. Återigen ett gammalt familjeföretag som idag har mer än 150 anställda som förlorar på regeringens politik. Det är företag som Malmbergs som får mindre samhällen runt tätorterna att leva, då ska vi underlätta för dem och inte försvåra.

Inga kommentarer: