onsdag 20 maj 2015

Underbara Fryx

Lite kaotiskt blir det när sex stycken niondeklassare ska delas upp i fyra grupper och sedan göra studiebesök i riksdagen. Men vad roligt det är, jag har med andra ord haft besök av ett gäng elever från Fryxellska skolan i Västerås idag.

Många frågor och funderingar om varför vi gör som vi gör blir det. Den här gången hade jag klasser med inriktning på kreativitet och dans, föra gången hade jag en grupp som gick musikinriktningen och som ställde till med en liten minikonsert i trapphuset. Som sagt, alltid lika roligt att ha dem här och få visa upp vår demokrativerkstad.


Hinner mellanlanda på kontoret en snabbis innan det är dags att springa iväg på lunchseminarium om svensk livsmedelsexport. Den svenska livsmedelsexporten står idag för mer pengar än stål- och bilindustrin. Bara det kan vara värt att tänka på när vi rycker på näsan åt Absolut Vodka och Oatlys framgång. Vi skulle kunna både producera och tillverka så mycket mer i Sverige om bara regeringen hade ägnat sig lite mer åt att riva handelshinder och sänka skatter för företag än att reta upp exportpartners och göra det dyrare för företagen.
Med på seminariet är Livsmedelsföretagen, Findus, SP och Lantmännen. Tillsammans står de för forskning, kunskap, produktion och konsumentkunskaper, alla viktiga för den svenska exporten.

Inga kommentarer: