måndag 16 februari 2015

Storstads fixeringen får styra

Idag skriver jag tillsammans med kollegan Ulf Berg i VLT om hur socialdemokraterna har lagt sig platt för miljöpartiet i vargfrågan.
Istället för den förvaltning av varg som Sveriges riksdag kommit överens om, ett sätt att äntligen komma till rätta med ett problem som rör hela samhället oavsett om man gillar vargar eller ej. Ett beslut som gjort acceptansen för varg något bättre i samhället så rivs nu hela lagstiftningen upp och frågan skall utredas för en FJÄRDE gång.

För mig är det mycket förvånande att socialdemokraterna lägger sig platt på rygg och låter sig bli överkörda av ett storstadsparti som miljöpartiet på det här sättet. Kanske är detta priset samarbetsregeringen fått betala för att få igenom överenskommelsen om betygsförsök från årskurs fyra. En fråga som Gustav Fridolin varit emot hela valrörelsen men nu plötsligt är för. Ja, vi kommer sannolikt att få se fler sådana här kovändningar i svensk politik de kommande tre åren. Är man inte förbered när man går in i ett samarbete och dessutom beroende av vänsterpartiet, ja då blir politiken en överraskning.

Inga kommentarer: