söndag 15 februari 2015

Fredagsmys

Väl hemma i Västerås fortsatta telefonen att ringa och mer jobb skulle förberedas. Jag hade dessutom kvar dagens hela mailskörd att svara på. Det blev fredagsmys vid köksbordet med, radion spelandes i bakgrunden och en skål chips. Inte helt fel det heller.
Jag vet att det här ser superlyxigt och väldigt klyschigt ut. Men vad är egentligen enklare och mer gott än vanliga inkokta päron? Det är så himla enkelt och sköter sig helt själv. Skolade hela päron får koka upp i ett vattenbad med citron, kanel och kardemumma. Jag tycker inte att man behöver söta ytterligare men lite socker och vanilj är aldrig fel. Päronen kan man sedan äta som de är varma eller kalla. Med en skopa glass eller lite lättvispad grädde lyfter hela anrättningen dessutom lite extra. Spadet sparar jag sedan och spär ut med mineralvatten för en läskande måltidsdryck.


Inga kommentarer: