onsdag 21 januari 2015

Hur går förvaltningen

Ny och intressant kunskap är alltid intressant och det finns ett stort intresse av detta hos riksdagsledamöter. Alliansen i MJU har idag bestämt träff med Jägareförbundet för att få en nulägesanalys av den pågående vargjakten.
Det går att konstatera att det finns mycket fler vargar i skogen än man tidigare trott. Detta kan bero på flera olika saker men framför allt är det svårt att spåra vargar och inventeringen har inte gått så bra i alla län. Det är mycket mindre medial uppmärksamhet runt jakten idag och den går mycket lugnare till. Självklart finns det de som väljer att sabotera jakten på flera sätt men det är en helt annan diskussion.

En annan mycket viktig fråga som berörs är rätten att överklaga, vem får göra det och i vilken omfattning. Just nu överklagas det åt både höger och vänster, belastning för förvaltningsrätterna börjar bli ohållbar när systemet överutnyttjas. Tänk till exempel om man skulle överutnyttja möjligheten att överklaga alla beslut om trädfällning, i så fall skulle vi inte kunna ha någon avverkning alls av skogen.

Inga kommentarer: