måndag 27 oktober 2014

Tomma ord

Så var det dags, budget debatt i riksdagen.

Magdalena Andersson håller sitt första anförande i riksdagens kammare som Sveriges finansminister och det är ovanligt mycket folk i kammaren för att vara en torsdag utan votering. Det är klart att vi alla är nyfikna på vad det är som ska komma. Under flera år har Stefan Löfven först sagt att väljarna kommer få reda på hur regeringsallternativen ska se ut i god tid innan valet. När detta besked uteblev har vi fått höra att det kommer visa sig vilka vallöften som kommer gälla efter valet eftersom sossarna inte fick egen majoritet.




Nu har socialdemokraterna och miljöpartiet bildad regering men den stora vinnaren i årets budget är vänsterpartiet. Inte helt otippat i och för sig eftersom Regeringen måste få igenom sin budget i kammaren och inte klarar detta utan vänsterpartiets stöd. Det här är den svagaste Regering Sverige har haft på många många år.



Årets budget är ett steg tillbaka för Sverige. Ett borttagande av många bra reformner som lett till nya jobb. En budget som går från arbetslinjen till bidragslinjen.

Inga kommentarer: