fredag 26 september 2014

Sista fullmäktige för 10-14

Sista landstingsfullmäktige för mandatperioden hölls i onsdag. Det var en tillställning som bjöd på lite smått och gott kan man säga.

Jag har tidigare kritiserat fullmäktigeförsamlingen för att lägga för mycket tid på utbildning och för lite tid på politik. Det här fullmäktige var dock ett litet undantag.

Vi började med prisutdelningar som landstingets miljöpris som i år gick till läkemedelskommiten för deras arbete med att minska andelen miljöfarliga läkemedel i vården. Sedan delades även kulturstipendium ut.

Dessa priser är i sig viktiga och får därför ta lite tid från det politiska arbetet. Landstinget som arbetsgivare har en viktig roll att spela för att uppmuntra och belöna goda insattser.Till slut drog dock den politiska debatten igång och det handlade framför allt om de 14 motioner som dagen till ära skulle slutbehandlas. Dock saknades några motioner som nu får behandlas under kommande mandatperiod istället.
Efter ett långt fullmäktige var det skönt att tillslut cykla hem och mötas av ett städat hem. Tack för det RUT. Jag hoppas verkligen att regeringens kommande budget inte tar bort denna viktiga satsning för fler jobb och en reform som framför allt underlättar för dubbelarbetande kvinnor.

Inga kommentarer: