tisdag 23 september 2014

Det börjar bli kallt

Började dagen tidigt med att ta bussen till Uppsala för möte med Livsmedelsverkets insynsråd. Det börjar bli riktigt kallt nu och det låg en tunn skorpa av frost ute när jag klev upp. Höst och vinterkläderna är fortfarande på vinden men jag hittade ett par gamla skidhandskar och ett pannband som fick göra mig sällskap första timmarna.
Dagens möte var inte så revolutionerande. Verket vågar inte göra någon större planering just nu eftersom den nya regeringens politik är ytterst oklar i det här läget. Kommer alla Alliansens särskilda satsningar inom ramen för Matlandet att ligga kvar och kommer det extra bidraget till Sveriges alla små slakterier att finnas kvar, frågetecknen är många just nu och analysen att sitta lugnt i båten är klok.
Intressant var det dock att få en uppdatering om tidigare bedrägeriskandaler inom livsmedelsområdet. Förutom den välkända hästskandalen så har det även funnits bedrägerier om ursprungsmärkning och liknande på agendan. Intressant är att alla bedrägerier nästan ingår i större härvor med organiserar kriminallitet där skattebrott och andra brott även förekommer frekvent.

Inga kommentarer: