onsdag 27 augusti 2014

Sista mötet

Rotar och gräver mig igenom en hög av kampanjkläder för att hitta en kavaj längst in i garderoben. Först sommar och sedan valrörelse, kontorsgarderoben har inte används på bra länge nu och det känns nästan lite konstigt att sätta på sig kavajen igen.

Riksdagens kammare är stängd just nu och fram till valet men riksdagsarbetet i utskotten pågår hela vägen tills den nya riksdagen är vald. Det är i och för sig inte mycket arbete i utskotten heller just nu eftersom de flesta beslut är tagna och färdigdebatterade redan. Men dyker det upp någon fråga så kallas utskottet in. Vi visste redan innan sommaren att miljö- och jordbruksutskottet skulle samlas i slutet av augusti för att gå igenom ärenden inför de europeiska jordbruksministermötet i Bryssel.
Under tisdagen åkte jag därför till Stockholm och riksdagen för ett riktigt utskottsmöte. Konstigt och roligt att träffa alla kollegorna igen även om mötet gick fort.
Det är flera som inte kommer tillbaka till den nya riksdagen och det är säkert flera som kommer byta utskott så den här konstellationen kommer aldrig att träffas igen. Vi har redan tackat av varnadra en del men nu var det utskottets tur att tacka av vårt fantastiska kansli för de här fyra åren.

Inga kommentarer: