lördag 17 maj 2014

Försvaret i fokus

Igår besökte moderater över hela landet försvarets alla delar. Jag tillsammans med fyra kollegor besökte 22a bataljonen i Hemvärnet. Det vill säga hemvärnet i Västmanland.
De hade bjudit in alla partier till den här övningen men tyvärr var det bara vi Moderster som nappat på idéen. Försvarsfrågorna är högaktuella just nu dels pågår krisen i Ukraina och dels levererade försvarsberedningen sitt slutbetänkande till försvarsministern i onsdags.
Jag förstår att socialdemokraterna inte dök upp eftersom partiledaren varit tvungen att dementera det representanten i försvarsberedningen sagt...återigen alla politik måste vara finansierad och har man inte förberett sig så kommer det bli förändringar som vi inte förutsett.
Under Hemvärnsövningen som pågick på flera håll i Västmanland fick vi vara med på en samverkansövning i Arboga. Här övar Polisen tillsammans med Hemvärnet vid en vägspärr. Scenariot är att hemvärnet fått information från polisen i förväg om ett antal misstänkta personer som antingen har gjort ett inbrott eller är på väg att göra ett. Hemvärnet hittar personerna i en bil men de vägrar komma ut och låta sig visiteras. Då måste polisen kallas in vilka kommer till platsen. Det visar sig att en av personerna har en pistol på sig och tillslut tar poliserna med sig vederbörande från platsen.

Jätteintressant att få var med och jag är riktigt imponerad över hemvärnets proffsighet.

Inga kommentarer: