onsdag 23 april 2014

Dagens hjältar

Vi må tycka olika om väldigt många olika saker men när det kommer till mänskliga rättigheter och demokrati är vi rörande överens mellan blocken.
Idag har SD presenterat sin första interpellation sedan de kom in i fullmäktige för snart fyra år sedan. Den handlar om akutvård för papperslösa.
Jag tycker det är synnerligen intressant och anmärkningsvärt att ett parti som är representerat i en fullmäktigeförsamling inte har lagt några som helst förslag om hur vården ska se ut eller bedrivas i länet utom detta. Med ord som brottslingar och osvenskar tangerar de precis på gränsen till vad som är ok.
Det är därför skönt att vi har politiker som Denise Norström (S) och Sverre Royen Linton (M) som vågar stå upp för demokratin och tydligt lär SD om svenska lagar och regler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ähummm. Hösten 2013 verkar det ha blåst upp en storm om Norström gällande att uttalande om att hon inte bara ville kastrera, utan också skjuta statsministern?! Vet du om detta är sant? När jag googlar runt idag ser det ut som om att det stämmer.

Åsa Coenraads sa...

Hej Anonym

Jag vet inte mer än jag läst i pressen. Uttalandet ska varit gjort på FB men är borttaget sedan länge.
Föreslår att du frågar vederbörande direkt.
/ Åsa