onsdag 12 mars 2014

Årsmöte med Cyperns vänförening

Jag har tidigare skrivit om de vänskapsföreningen som finns mellan svenska parlamentet och andra länder. Alla ledamöter och personal kan gå med i föreningarna och de syftar till att lära oss mer om olika ämnen eller länder.


Jag gick med i vänskapsföreningen för Cypern förra året och fortsätter även i år. Cypern är ett spännande land dels den pågående konflikten mellan Grekland och Turkiet om ön men även landet strategiska position i Medelhavet med tanke på oron på Afrikas norra delar.
Cypern har påverkats starkt av den finansiella kris som råder i världen och landet står för stora ekonomiska utmaningar. Landet serbernas dessutom på kunskap just nu, unga välutbildade flyttar och skapar sig en karriär i andra länder och de som har råd skickar sina ungdomar utomlands för studier.Idag gästas vi av ambassadören som beskriver Cyperns aktuella läge och ger oss en djupare inblick i den pågående konflikten mellan grekcyprioter och turkcyprioter. Turkiets delaktighet i detta är självklart extra intressant med tanke på ett framtida EU inträde.
Vi passar på att bjussa på lite prinsesstårta eftersom självaste Kronprinsessan har namnsdag idag.

Inga kommentarer: