onsdag 26 mars 2014

Djurskyddsdebatt


Så var det dags för årets stora djurskyddsdebatt i riksdagen. Vi mjukstartade lite med regeringens proposition giftfri vardag, men den debatten tog min kollega Linda Wemmert. Med på den här debatten är miljöminister Lena Ek eftersom hon är minister för det departement som lägger propositionen. Själva debatten kan de se i efterhand här.

Den här debatten är viktig och den väcker känslor hos alla. Regeringen har gjort mycket på det här området men alla väntar just nu på den stora djurskyddsproppen som utannonserats men ännu inte lagts av regeringen. Självklart kom mycket av debatten att handla om detta.
Att regeringen inte lagt någon proposition ännu beror på flera anledningar. Dels är utredningen otroligt omfattande och det har kommit in fler remissvar än på någon annan utredning som departementet har lagt. Dels var utredarens direktiv att förenkla för djurhållare utan att sänka djurskyddet och det har varit regeringen prioriterade ambition. Vill du se debatten och kolla vad jag sa så kan du göra det här.
När och om det kommer en proposition så får vi ta debatten om innehållet då.

Inga kommentarer: