torsdag 13 februari 2014

Blåmesens förskola i Köping

Igår besökte jag ytterligare en förskola, denna gången i Köping.
Jag fick hjälp av min kollega Stefan Bengtsson Svärd, både lokalpatriotiska från Köping men även länets kandidat till Europa parlamentet.
Blåmesens förskola är lite speciell av flera olika anledningar. Först och främst är det en förskola där personalen ingår i kommuns resursteam och de när som helst skulle kunna flyttas till andra enheter där det är personalbrist. Den andra stora skillnaden med Blåmesen i förhållande till andra förskolor är att det pågår inskolning hela tiden. Barn börjar och slutar hela tiden vilket ställer stora krav på personalen för att få samman barngrupperna.

Förskolan ligger i ett socialt utsatt område med många arbetslösa och en stor ström av nyanlända familjer från framför allt Syrien just nu. Fler förskolor i Köping har lagts ner nyligen eftersom lokalerna inte hållit måttet och två nya stora enheter håller på att byggas men är inte klara ännu. Barnen som ska gå på nya enheten är under tiden spridda runt om i Köping förutom en av de nyöppnade avdelningarna på Blåmesen.


Inga kommentarer: