måndag 1 juli 2013

Kärnbränsle förvaring

SKB (Svensk Kärnbränslehantering) bjöd även i år in ett antal intresserade riksdagsledamöter för att diskutera deras verksamhet.


Lobbyister är en oerhört viktig del för den demokratiska världen. Det är helt omöjligt för mig och mina medarbetare att få fram all information vi behöver för att kunna fatta kloka beslut själva. Lobbyister och företag ger oss naturligtvis sin bild och vision av saken och det är upp till oss att höra olika vinklar och fatta beslut vi kan stå för.

SKBs stora fartyg Sigyn är i Almedalen för sista året, hon kommer under hösten tas ur bruk och det nya fartyget Sigrid är påväg till Sverige just nu från varvet i Rumänien. Det är viktigt att det skepp som ska frakta kärnbränsle runt vår kust är av högsta kvalitet och med den senaste tekniken och det kommer det nya skeppet att ha.

Vi han prata olika typer av slutförvar, kompetensförsörjning, infrastruktur och omvärldsanalys av elmarknaden. En allt för kort lunch tyvärr, vi skulle kunnat prata mycket längre. Men tiden räcker inte till för allt man ska och vill hinna med under Almedalsveckan!

Inga kommentarer: