måndag 8 april 2013

Rösegårdens förskola i Västerås

Förskoleturnen har tagit mig vidare till Västerås. Tillsammans med Caroline Högström (M) från Västerås besökte jag Rösegårdens förskola på Bäckby.
Vi träffade Margareta Sundgren som är verksamhetschef. Vi fick ett sådant intressant besök att jag glömde ta foton helt.

En helt "vanlig" kommunal förskola i en av kommunen ägda fastigheter. En relativt stor enhet spridd på två olika byggnader och med förskoleklasser i nära anslutning.

Vi pratade om stort och smått, en viktig sak som vi kom in på är utbildning och praktik för blivande pedagoger. Varför är nästan alla utexaminerade kvinnor och hur lockar vi in fler män i yrket? Hur höjer vi statusen för personalen och hur skapar man större och bättre lönespridning i kommunalverksamhet.

Vi är oerhört tacksamma för alla veckans besök och ett särskilt tack till Margareta som tog emot oss med väldigt kort varsel.
Vi har lärt oss massor och kommer besöka ännu fler förskolor under kommande termin. Vår ambition är att besöka alla länets kommuner för att titta på just förskoleverksamheten, lär vi oss mer så kommer vi kunna skapa bättre förutsättningar för verksamheten.


Inga kommentarer: