onsdag 13 februari 2013

Utrikespolitisk debatt

Idag överlämnar regeringen sin utrikesdeklaration till riksdagen och med anledning av det hålls det en utrikespolitisk debatt i kammaren.

Alliansen företräds av utrikesminister Carl Bildt som på 30 minuter levererar ett tal som innehöll otroligt mycket. Deltävling inte helt enkelt att referera allting men lite.Sverige är och ska vara en stark röst i världen. Vår syn baserar sig på fred, frihet och försoning. Vi hjälper till med ekonomiska- och socialastrukturer.
EU är fortsatt viktigt för en liten exportberoende ekonomi som Sverige och vi ser EU som ett projekt som kan bli bättre, skarpare och större.
Klimat, miljö och fattigdomsbekämpning är prioriterade områden för regeringen i världen.
Regeringen fördömer Nordkoreas agerande i kärnvapenfrågan och måste släppa in oberoende observatörer, samma kritik riktas till Iran.

Oppositionen har hittills inte kommit med em gemensam ståndpunkt och gör samma sak som med den ekonomiskapolitiken, helt olika saker som inte känns som ett dugligt regeringsallternativ. Urban Ahlins inlägg handlade dessutom mer om att gnälla på regeringens utförda politik än att komma med egen politik i ämnet.

Inga kommentarer: