onsdag 31 oktober 2012

Georgien

Det blev inte så mycket bloggande som jag hade hoppats på i Georgien. Oftast hålls konferensen på samma hotell som vi bor på och då är det lätt att smita ut i receptionen eller upp på rummet för att göra annat utan att störa konferensdeltagarna. Den här gången var vi på partihögkvarteret som låg en bit från hotellet så vi var tvungna att vara med hela tiden.

Jag har ju varit i Azerbajdzjan ett flertal tillfällen och trodde att Georgien skulle vara ungefär likadant men det var det inte. Ett bördigt och vackert land med en huvudstad som låg insvept i en dal mellan bergssidorna. Georgien regnande under en dag men annars visade sig landet från sin bästa sida. Vi hade en kylig sommartemperatur och det räckte med en liten extra tröja på dagarna för att hålla kylan ute. Kändes enormt lyxigt att äta lunch ute så här års.
En riktigt bra grupp deltagare, engelska nivån var på hög nivå vilket gör allting mycket lättare. En tolk är bra att ha men det försvinner en del nyanser i översättningarna. För mig som föreläser med hela kroppen är det viktigt med direkt kommunikation.

Inga kommentarer: