tisdag 3 juli 2012

Monster kyckling

Sista debatten för dagen Monsterkyckling med Djurens rätt. Eftersom det tar år och dar att ladda upp bilder i den här datorn så kommer de senare.

Debatten kom inte helt oväntat att handla om djurskydd och kött/veganmat. Det blev lite pajkastnign när sossarna slår sig för bröstet och förklarar att de är de enda som brys sig om djuren och svensk landsbyggd när det är vi som löser problemen som finns och det är vi som efterfrågat en ny och modern djurskyddslag som nu är på väg fram.

Frågan om och när man ska äta kött tycker ja är högst individuell och ingenting som politiker har med att göra för att vara helt ärlig. De bolag (inte kommuner och landsting) som väljer att servera vegankost eller införa köttfria dagar gör så om de själva vill.

Dessutom ska man alltid komma ihåg att det är skillnad på kött och kött. Vill man äta ett kött som garanterat avlivats snabbt och levt ett lyckligt liv och som dessutom inte bidrar till någon form av provoserade klimatutsläpp ska man ju välja vilt. Klimatpåverkan av importerade bönor och soja ska man faktiskt också räkna med.

Inga kommentarer: