måndag 5 september 2011

Äldre och Giraffer?

På besök i Robotdalen i Västerås för att träffa spännande människor som lyckats utveckla tankar och idéer till verklighet.


Giraff Teckhnologies AB är ett spännande företag med nya lösningar på gamla problem. Det uppstår tyvärr en hel del problem när man är äldre eller när man blir ensam och Giraffen skulle kunna vara lösningen på en rad av dessa problem.
Med hjälp av en robot som döpts till Giraffen så kan äldre kommunicera via en rörlig tv/dataskärm med familjemedlemmar och hemtjänst. För kommunen skulle detta kunna spara en hel del tid och pengar genom att personalen inte behöver åka hem till äldre i onödan. Istället för att lägga tid på att transportera sig fram och tillbaka i staden kan de nu "titta in" på ett besök och ha tid för samtal och närvaro istället. Med hjälp av bild och ljud kan de guida den äldre genom vardagliga problem som inte behöver fysisk närvaro
Familjemedlemmar kan kommunicera med sina anhöriga oavsett var i världen de befinner sig. Tänk om den här lösningen hade funnits när mormor levde!!!

Inga kommentarer: