onsdag 8 december 2010

Västerås Tidning


Från lök till tåg. En konstig kombination kan tyckas men så är det inte. Som riksdagsledamot ska man kunna allt och framför allt tycka till om allt. lite övermäktigt kanske men så är det.


Eftersom det är vinter så strular det i tågtrafiken runt om i Sverige och så även i Mälardalen även om vi är ganska lyckligt lottade. Västerås Tidning har därför varit på besök i Stockholm för att intervjua mig och Anna Wallén från Socialdemokraterna om vad vi tycker om tåg och resande.

Det kom att handla mer om avregleringar än konstruktiva lösningar för att få tågen att gå i tid kan jag tycka men intervjuer styr man inte över själv. Avregleringen av järnvägen i sig var bra, att tågen inte kommer i tid beror inte på avregleringen utan på ett bristande underhåll av tåg och räls. Dessutom har det inte gjorts några som helst försök av tidigare regeringar att bygga inför den skala av resenärer som reser med tåg idag. Vi har helt enkelt för lite tåg och för lite räls i Sverige och det är inte så lätt att lösa över en natt. Tåg kan vi helt klart köpa in men det löser inte problemet när det inte finns tillräckligt med räls att rulla på!

Inga kommentarer: