söndag 3 oktober 2010

Lång dag mot sitt slut

Så var första dagen till ända i riksdagen.

Jag har hunnit gå vilse två gånger, men som tur är finns här fler moderater och alla är otroligt hjälpsamma mot oss nya ledamöter. Jag har fått mitt övernattningsrum och passerkort, imorgon väntar förhoppningsvis telefon och dator. har vi tur får vi våra kontor också men det kan dröja har de förvarnat.

Vi har hunnit med både rundtur i riksdagen och ett första gruppmöte. Rundturen var spännande, först berättade guiden om riksdagens hissar och förklarade väldigt tydligt att hissarna kunde vara skrämmande för oss utanför Stockholm som inte var vana vid detta fenomen...hummm, tror hon verkligen att det bara finns hissar i Stockholm? Sen gick vi vidare till biblioteket och där berättade hon om landsortstidningarna....hummm, hemma hos oss kallar vi det för länstidningar. Allting var hysteriskt roligt särskilt som guiden pratade skånska!

Första gruppmötet var som en skolstart men i ny klass. Gamla klasskompisar som ses igen och nya som avvaktande hälsar på varandra för första gången. Jag träffade en hel del gamla kompisar från gamla förbundsstyrelsegänget i MUF, från vår styrelse sitter sex i riksdagen idag och många fler jobbar inte om partiet och det känns tryggt.
Vi har valt Anna Kindberg Batra som ny gruppledare efter Lars Lindblad och det känns bra. Tillsammans med utnämningen av Sofia Arkelsten som partisekreterare fortsätter Moderaterna sin förnyelse.

Imorgon är det upprop i kammaren och ny talman med presidium ska väljas. Tyvärr väljer S och V tillsammans med MP att politisera frågan vilket kommer göra SD till vågmästare. Det kan komma att bli en lång votering i kammaren, vi rekommenderades att komma dit nyätna och kisssade...lite som en klassresa.

Inga kommentarer: