tisdag 25 maj 2010

Invigning av hjälpmedelscentralen



Något försenad eftersom sjukgymnastiken drog ut på tiden kom jag inspringandes till ett välfyllt Hjälpmedelscentrum. Idag har det varit invigning för de nya lokalerna ute på Hässlö i Västerås.

Folkhälsominister Maria Larsson (KD) har hållit tal och klippt band tillsammans med Ingvar Nordén, landstingsråd även han från KD.

Verksamheten visade upp sig från sin bästa sida, jag har fått testa elrullstolar, formgjutna sittdynor, burköppnare och tittat på hjulbyten och specialtvättar. De nya lokalerna är dessutom hur bra som helst, stora rymliga och väl anpassade för den verksamhet de är till för. Genom väl koordinerade leveranser till länets verksamheter och brukarnas hemmiljöer har de sparat pengar på logistik och smålager utrymmen spridda över länet.

Jag diskuterade en intressant sak gällande rullstolar med en tjej som jobbade med servicen på just rullstolar. Konditionen på rullatorer blev väldigt mycket bättre när landstinget började med rullator caféer runt om i länet, det vill säga att personalen servade rullatorer samtidigt som framförallt pensionärerna han ta sig en kopp kaffe med vännerna under tiden. Samma sak skulle man säkert kunna göra med rullstolar också eftersom servade saker kommer tillbaka i bättre skick än utan, samma princip som med en 1000 mila service på bilen egentligen.

Inga kommentarer: