onsdag 26 maj 2010

Höjd skatt för villaägare med S


Statistiska Centralbyrån har räknat lite på Vänsteralliansens fastighetsskatt och kommit fram till att nästan varannan villaägare berörs. Det är bra många fler än vad socialdemokraterna låtit ge sken av.

Artikel om spektaklet finns att läsa i DN och undersökningen är framtagen på uppdrag av Villaägarnas förening.
Villor som är taxerade för mer än 4,5 miljoner kronor berörs. Alla villor ägs dock inte av människor med en inkomst över 40 000 kronor. Skulle det här förslaget gå igenom kommer socialdemokraternas system återigen slå mot "vanliga" människor, inte de rika och välbärgade som de hävdar. Äldre pensionärer som haft sina hus länge där taxeringsvärdet gått upp under tiden de ägt huset, familjegårdar och lantegendomar. Det kommer slå hårt i villaförorter och på landsbyggden.
vad man inte ska förglömma med fastighetsskatten är att den inte bara påverkar enskilda villor, den påverkar även fastighetsägare vilket kommer avspegla sig med höjda hyror för alla med hyresrätter.
Människor kommer få flytta från sina hus och hem med den dubbelbeskattning som fastighetsskatten faktiskt är.

För min del innebär det ett sommarställe som mina morföräldrar köpte i en avfolkningsbyggd för att det var billigt troligtvis kommer bli omöjligt för familjen att behålla. Idag har vår utedass förvandlats till en lyxfastighet med sjöutsikt.

Inga kommentarer: