tisdag 6 april 2010

Populism eller bara dumhet?

Det har varit påsk även på landstinget och livet rullar vidare, men en lite skandal har det allt varit sedan sist.

Under landstingsstyrelsen i onsdags gick ett förslag fram från en enad politik med förslag på organisationsförändringar i landstinget. En parlamentarisk utredning har under lång tid tittat på den politiska organisationen och tillslut kommit fram till ett förslag som alla varit nöjda med. Förslaget innebär att att fullmäktigeförsamlingen blir den samma i antal. Utskotten blir kvar men med ett större omfång än vad de har idag. Landstingets pensionärs-, handikapp- och barn och ungdomsråd försvinner och ersätts med ting som ligger under utskotten.
Men i sista sekund ändrar socialdemokraterna sig och vill inte längre utveckla råden, de vill behålla dem i dess nuvarande form.

Dåligt, är detta ett sätt att säga att man inte varit tillräckligt engagerad i frågan innan eller ett sätt att vika sig när det blåser. I min värld luktar det lite populism och osäkerhet. Är det så man har tänkt att sköta landstinget under nästa mandatperiod så är det nog fler än förra gången som väljer att rösta på den styrande majoriteten.

Inga kommentarer: