tisdag 27 april 2010

Gunvor Svensson Lundkvist

Det är aldrig roligt att städa, sortera och röja i dödsbon men det måste göras. Min älskade mormor gick bort för ett år sedan och familjen har haft så mycket att göra att tiden inte funnits att ta hand om hennes hus och tillhörigheter förrens nu. Denna helg har därför varit storröjningshelg, jag har inte hunnit vara med så mycket som jag hade velat men jag har varit där så mycket det gått.
Det finns så mycket saker jag skulle vilja ha men det går inte, jag har ingen plats helt enkelt. Jag hamnar lätt i fällen att behålla för mycket saker. Saker som påminner om mormor, saker jag och mormor haft en relation till eller bara saker som är trevliga att få ärva.
Min mormor var en känd skulptris och medaljkonstnär och hennes hem är fullt av skulpturer, medaljer och tavlor. Är det någon som vill köpa eller ha ett exemplar av hennes två böcker så säg till.


2 kommentarer:

harryshylla sa...

Hej!
Jag är en stor beundrare av din mormors alla skulpturer och medaljonger, de är helt fantastiska. Jag försöker också själv att skulptera så gott det går och det är underbart kul, har provat på brons och stengodslera.

Finns det möjlighet att skaffa böckerna via dig?

Hälsningar
Åsa

Anonym sa...

Hej! Jag som skriver till dej är blivande skulpturguide i Göteborg. På en av vandringarna kommer jag att prata om "Våren" som din mormor har gjort. Jag såg på din blogg att hon gick bort för två år sedan (?) - det var en slump att jag fick upp din sida när jag googlade! Jag har läst den ena boken om din mormor (den stora) - mycket fin! I den har jag hittat en del information som jag kan använda på mina skulpturvandringar. Nu undrar jag om det är något du skulle vilja tillföra - kanske berätta något om din mormor som inte står i boken? Det är alltid roligt med något personligt om varje konstnär - försöker alltid hitta det när jag gör manus. Om du har lust får du hemskt gärna skriva till mej.
ullabritt.wendel@gmail.com
Faktiskt första gången jag kommenterar något på en blogg (tro det eller ej!) så jag vet inte riktigt hur tekniken fungerar......
Via Walknets hemsida kan du se programmet för mina vandringar - du väljer tema; Skulpturvandringar och annan utomhuskonst.
www.walknet.se

m v h
Ulla-Britt W.