torsdag 8 oktober 2009

Studiebesök i nya vårdbyggnaden

Dagens studiebesök gick till nya vårdbyggnaden där jag tillsammans med politiker och vårdpersonal blev rundvandrad i byggdamm och betong. Huset har nått sin fulla höjd nu och arbetet med att sätta upp rum i det annars tomma betongskalet har börjat.
I en våning har man till och med fått upp gipsskivor och man får en väldigt klar bild av hur detkommer att se ut när det är klart.

Landstinget har försökt tänka på allt när man bygger nya vårdavdelningar. Den största förbättringen är klart enbäddsrummen som förutom att korta vårdtiderna även minskar risken för smittspridning och annat obehagligt. Alla balkonger har glasats in för att förhindra suicid försök.
Man har även tänkt på personalens logistik på våningen, hur patienten vårdas för att korta transportsträckor och underlätta vid ronder och samtal. Det ska vara enkelt att ge patienterna mat, korta sträckor till tvätt och betydligt mycket lättare för städ att komma åt överallt utan att skada sig.
Det ska vara lätt att hitta i huset och färgmarkeringar kommer leda patienter och besökare rätt i huset. De gamla färgade tejpremsorna i golvet bytts mot färdskalor på tapeter och golv.

Ljusgården kommer att prydas av ett konstverk, vad det kommer att bli är en överraskning ännu. Jag vet men inte ni!

Inga kommentarer: