torsdag 16 april 2009

Indien går till val

Så var det återigen dags för allmänna val i Indien, även kallat världens största demokrati.Valet är spännande att följa av en rad olika anledningar.


  • - Indiens nästa ledare kommer få en en enorm makt i världen med tanke på landets storlek och kan komma att spela en avgörande roll i stora globala frågor framöver.

  • - Indien växer så det knakar, industri och forskningsutveckligen går framåt med stormsteg och det finns all anledning för oss att lyssna och lära.

  • - I ett så stort land med så stora skillnader mellan människor kommer det att krävas alla olika typer av kampanjmetoder och vi kan säkert dra nytta av detta i våra kommande valrörelser.


Än så länge har valet inte kommit att handla om det man trodde, finanskrisen. De stora partierna har kommit på att valet kommer avgöras av de som normalt inte röstar, soffliggarna. Det politiska budskapet handlar därför om för oss väldigt enkla saker som elförsörjning på landsbyggden och standarden på allmänna vägar. Såhär kan en valrörelse plötsligt byta riktning och politiken får snällt följa med för att tala och saker som berör människor.

Inga kommentarer: