lördag 7 februari 2009

Skrivarkväll

I går kväll samlades ett helt gäng glada muffare på partiexpeditionen i Västerås för att skriva motioner inför MUF Västmanlands distriktsstämma om några veckor.

Att skriva motioner inför en distriktsstämma med ungdomsförbundet är jättevikigt. Att för första gången få prova sina argument i skrift, vrida och vända på problem är i sig utvecklande inför framtida kommunalpolitiska uppdrag. Men vad som är än viktigare är att visa partiet vilka frågor som unga människor vill driva. Unga och gamla har oftast olika prioriteringar på vad som är viktigast i politiken, gymnasiebesök och ATP fonder är bara ett exempel. Båda frågorna är jätteviktiga för två olika generationer och därför viktiga att driva från två olika håll.
Av dem som vågar gå fram i talarstolen under kommande stämma kan vi nog se en hel del blivande fritidspolitiker, riksdagsmän och företagsledare.

Till nästan allas stora glädje tog jag med lilla hunden, så länge han blev kelad och hade chips att äta var allting lugnt men sen tröttnade han. Det är inte helt lätt att tänka med en ylande hund i bakgrunden, vi stannade inte så länge utan åkte vidare för att busa i snön istället.

Inga kommentarer: