onsdag 14 maj 2008

Bomber i Rajasthan



Självmords bombande terrorister är bland det värsta jag vet, otroligt fegt sätt att föra fram sina åsikter på. Igår hände det igen och den här gången har våldet slagit till i Jaipur, en stad i norra Indien i delstaten Rajasthan. Jaipur är en känd stad för många Västerlänningar då turismen är en stor inkomst. I Jaipur finns bland annat den berömda gamla stadsdelen rosa staden och staden är lite av en centralort för de som ska besöka Tai mahal.


De flesta invånarna är Hinduer men det finns även en stor muslimsk minoritet med starka kopplingar till Kashmirområdet mellan Indien och Pakistan, ett område som är känt för sitt inbördeskrig mellan Hinduer och muslimer.

Indien är ett land som utvecklas i rasande tempo, där finn både industrier och forskning som håller på att gå om många västländer i effektivitet och kostnader. Turismen är dock fortfarande en viktig inkomst för Indierna och den här typen av bombdåd är otroligt skadligt för nationen i en tid där det finns en rädsla för allt som är muslimskt.

Inga kommentarer: