onsdag 20 februari 2008

s-Odemokraterna slår till

Så var ett fullmäktige avklarat, ett fullmäktige som var konstigare än någonsin!
Dagens stora show var verksamhetsförändringarna i landstinget. Sossarna och kommunisterna hadde önskat att få diskutera detta ämne i fullmäktige inför landstingsstyrelsens beslut i Mars. Snälla som vi är i tron om att demokrati är vägen till bra beslut och frihetlig politik gick vi med på detta i tron om att vi verkligen skulle få diskutera och debattera igenom de verksamhetsförändringar som tjänstemännen presenterat.
Ack så fel vi hade, naiva jag trodde verkligen att sossarna skulle komma med konstruktiva förslag och vilja diskutera de förslag som ligger med icke!

Nej, idag har vi istället fått lyssna på talare efter talare som varit upp i talarstolen och sagt samma sak, den ena argare än den andra. Gemensamma nämnaren på dem alla har varit kritiken på förslaget. Istället för att diskutera det förslag som förelåg vägrade man att diskutera därför att det var tjänstemännens förslag och inte politiken förslag! Odemokrater

I November 2007 fick vi tjänstemännen förslag på verksamhetsförändringar som inebar en massa positiva förändringar för att göra landstinget snabbare och effektivar och ge mer vård åt patienterna för mindre pengar. En del av förslaget ansåg vi inte vara det bästa för Västmanlänningarn varpå vi i majoritet sagt nej till detta, resten säger vi ja till. På de sparförslag vi säger nej återstår sparkrav och tjänstemännen får fortsätta titta på detta fram till i Mars.
Vi valde att offentliggöra förslaget, detta för att patienter, befolkning, politiker och föreningar skulle få komma med synpunkter och förslag till oss politiker för att kunna ta ett bra beslut i slutendan. Men så får man tydligen inte göra enligt sossarna och kommunisterna. Hade de fått väja hade de tagit ställning till tjänstemännens förslag direkt och sedan berättat för oss hur det skulle bli! För mig är det inte demokrati, det är toppstyre och en konstig människosyn.

Har man ingen egen politik är det lätt att ta till vapnet administration för att sabbotera konstruktivitet!
Nej, ni S-Odemokrater, kom igen och kritisera när ni har något eget att komma med isället!

Inga kommentarer: