torsdag 21 februari 2008

lunch och sjuksköterskor


Han med en snabb lunch tillsamman med Mihir idag på hans kontor. För er som inte provat det ännu kan jag berätta att det är en utmaning att cykla med sushi!


Vi han prat lite om fullmäktige igår och mediarapporteringen av detta idag. Micke Elfgren gjorde ett inlägg i debatten om verksamhetsförändringarna och det finns återrapporterat i VLT idag. Där finns även en bild att fullmäktiges ordförande som samtalar med de demonstrerande sjuksköterskorna...Stefan är en duktig ordförande men han är inte direkt imagen av en folkhälsoknutte men tanke på att han blev fotograferad med en kopp kaffe och en cigarett i handen!


Jag lovade återkomma med vad Vårdförbundet demonstrerade om och det ska jag göra nu.

Vårdförbundet är ett fackförbund för sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet har halkar efter lönemässigt i många års tid och nu vill de ha en uppräkning i lönerörelsen. Dessa yrkesgrupper tjänar på tok för lite idag med tanke på den akademisk utbildning de har, det ska inte vara så att en lång och dyr utbildning inte lönar sig! Problemet för oss politiker som ska se till att pengarna räcker är att det kommer bli otroligt dyrt och någonstans ska pengarna tas och det kommer drabba någon annan inom landstingssektorn.

Inga kommentarer: