fredag 15 februari 2008

Hudkliniken rasar samman


Förmiddagen har spenderats på centrallasarettets hudklinik. En byggnad som det har planerats saker med fram och tillbaka i många år. Bygga, riva eller renovera...bygga, riva eller renovera. Nu är det en ny majoritet och vi har samma problem som alla alndra haft inan oss bygga, riva eller renovera?

Så vad gör vi, jo, vi har hittat på ett helt nytt allternativ nämligen flytt. Hudkliniken ska nu in i "gamla lasarettet" när det är färdigrenoverat och själva byggnaden hudkliniken får stå tomt tillsvidare.


Det var ett spännande studiebesök, jag fick lära mig en massa nya saker om hur man behandlar psoriasispatienter och fick återigen bekräftat att antalet unga klamydiapatienter ökar i länet.Bilden är av en skylt ovan patienttelefonen som används både till vanliga taxi samtal men även av patienter som fått diagnosen klamydia och är enligt smittskyddslagen tviongade att ringa sina tidigare sexuellakontakter för ytterligare provtagningar. Allt detta för att slippa en epedemi som helt drastiskt skulle gör att en ung generation i västmanland DÖR.

Inga kommentarer: