söndag 30 oktober 2016

Planering över tre koppar kaffe


Vad göra under långfrukost på hotellet när regnet över ner utanför, jo då passar vi på att jobba lite. Bara för att vi är på andra sidan jordklotet så stannar inte världen av på hemmaplan. Mailen ska gås igenom och saker ska både läsas och skrivas för det politiska arbetet på hemmaplan.
Här passar dessutom jag och Katharina Brännström på att gå igenom dagens program och planera hur tusan vi ska transportera oss i ösregnet. 
Jag trodde att solen alltid lyste i Miami och att det var hit folk åkte för att sola och bada....tur att vi inte har tid för strandhäng i det här vädret.

Vi har träffat Hillary




Nu är vi på plats i Florida och Miami där vår resa startar.
Lätt mör och lite jetlagad så startar vi vår dag med att köra upp till Deytona Beach där Demokraterna ska ha ett popup event med Hillary Clinton.

Efter en lång körning och sedan väntan i en lååååång kö in i en gymnastiksal så kom vi tillslut in. I en gymnastiksal mindre än den som fanns på Norra Vallbyskolan har lokalbor samlats för att träffa sin presidentkandidat Hillary. Stämningen är verkligen på topp och lokalen bokstavligt talat kokar av förväntan inför vad som ska komma.
Och så, plötsligt händer det. Dörren öppnas och ett gäng killar i mörka kostymer med solglasögon kommer in i en hast, sedan står och där i full kraft Hillary Clinton i turkosblå byxdress. Jublet i lokalen är näst intill öronbedövande och Hillary måste tillslut tyska publiken för att kunna tala.
Jag har inte tagit ställning till någon kandidat i dagsläget, jag vet helt enkelt för lite om dem ännu. Hela tanken med det här besöket är dessutom att besöka alla sidor och lära oss mer om kampanjmetoder. Men Hillary är en fantastisk talare och med en karisma som verkligen inbjuder och trollbinder en folkmassa.
Känslan att stå 15 meter från någon som varit så omtalad som Hillary och som jag följt på tv ända sedan Bill Clinton tiden var riktigt häftigt, jag får till och med gåshud på armarna när jag skriver det här i efterhand.

En veckas studiebesök i USA

Jag har åkt kors och tvärs över hela världen många gånger men jag har aldrig varit i USA. Nu är det dock dags att ändra på detta, äntligen.
Det är president val i USA om mindre än två veckor och valkampanjen och osäkerheten har aldrig varit så stor som den är just nu. Vi är ett gäng på 8 ledamöter från Moderater som ägnar den plenifriaveckan år att lära oss mer om detta på plats i USA.

För att lära oss så mycket som möjligt har vi valt att besöka tre olika ställen i USA varav två är swingstates där valutgången är osäker och den kam komma att påverka det totala valresultatet för vem som blir vald president och dessutom får ämbetet att bli världens mäktigaste man eller kvinna.

torsdag 27 oktober 2016

Vi skickade tillbaka propositionen

Äntligen, debatt dags i kammaren. Dessa vildsvin och den här utfodringsfrågan har hängt med mig ända sedan i somras och det är så otroligt skönt att äntligen få debattera frågan på riktigt.

Socialdemokraterna betedde sig riktigt illa i debatten och på ett sätt som jag inte varit med om tidigare. Lite hyfs i debatten kan man väl ändå tycka är en grund.
Själva debatten var riktigt intressant och har du inte redan sätt den så tycker jag att du ska göra det om du har tid och är intresserad av frågan.. Du kan titta här.
I klippet ovan så ser ni mig i ett replikskifte mot Isak From, där han lyckats reta upp mig ordentligt.

Vad hände sedan då? Jo, dåliga och slarviga propositioner skickar riksdagen tillbaka till regeringen med hälsningen. Gör om och gör rätt.
Frågan är för viktig för att schabblas bort på det här sättet och nu är det upp till regeringen att komma tillbaka med en bättre produkt. Det är inte oppositionens uppgift att baxa regeringens dåliga politik genom riksdagen.

Hysterisk dag




Oj oj oj vilken dag det blev. Lämnade Västerås tidigt på morgonen med an alldeles för stor väska, jag ska vara borta i två veckor så det bli en del grejer som ska med.
Väl i Stockholm är det utskott, kontorsjobb och möten innan moderaternas gruppmöte mellan 16 och 17. Sedan var tanken att jag skulle gått på ett seminarium om amerikanska valet, som en inledning på mitt studiebesök. Men så blev det inte, istället fastnade jag på mitt kontor för att förbereda kammarärende och ett viktigt möte. Jag släkte lampan på kontoret vid ett tiden på natten och stupade i säng. Så här långa dagar är inte helt bra när de kommer för ofta, men attans vad mycket jag fått gjort.


tisdag 25 oktober 2016

Viktigt med fortsatta gränskontroller men pendlandet måste underlättas


I en intervju med Sydsvenskan kräver Anna Kinberg Batra att Stefan Löfven ger klara besked: förläng gräns- och ID-kontrollerna och underlätta samtidigt för Öresundspendlarna. Det är anmärkningsvärt att Löfven hittills varit så passiv i denna centrala fråga och inte ens presenterat en åsikt.

  • Man är naiv om man tror att flyktingkrisen är över. Mitt besked är därför att både gräns- och ID-kontrollerna behöver förlängas. Då måste man samtidigt vara medveten om att det här försvårar vardagen för många Öresundspendlare. För mig är det ett riksintresse att gränskontrollerna fungerar, att Öresundsregionen fungerar samt att arbetsmarknaden och vardagen fungerar, säger Anna Kinberg Batra.
  • Därför behövs möjligheten att kunna göra kontrollerna vid ett tillfälle på till exempel Kastrup eller centralstationen i Köpenhamn. Det är inte rimligt att behöva kliva av tågen eller att trafiken har minskat så mycket. Sverige och Danmark bör också samarbeta för att kunna göra kontrollerna utanför Öresundsregionen. Om vi är överens om att lägga kontrollen vid till exempel gränsen mellan Danmark och Tyskland, då blir det mycket lättare inne i Öresundsregionen.

Anna Kinberg Batra säger också att den tillfälliga lagen om begräsningar av möjligheten till uppehållstillstånd behöver permanentas.

  • Sverige behöver en långsiktigt hållbar migrationspolitik. Den som behöver skydd undan krig och förtryck ska kunna få det. Men vi kan inte gå tillbaka till den migrationspolitik som visade sig vara ohållbar. Tillfälliga uppehållstillstånd ska vara grunden, med möjlighet till permanent för den som jobbar, och Sverige ska inte skilja sig från andra europeiska länder.
  • Om man ska leda ett land måste man ha en åsikt. Det är anmärkningsvärt att Stefan Löfven varken har en åsikt om gränskontrollerna eller vad som gäller för migrationspolitiken framåt. Man kommer ingen vart om man inte har en ståndpunkt för vad Sverige är beredda att driva, dels i vår egen lagstiftning, dels i internationella sammanhang, avslutar Kinberg Batra.
Artikeln finns att läsa i Sydsvenskan här.

måndag 24 oktober 2016

Papper, ständigt dessa papper

Jag försöker intala mig själv att vi ska arbeta mer med papperslösa möten och att det är så enkelt när alla har pappren i sina respektive mailboxar. Men så fungerar det inte i praktiken, i alla fall inte i min praktik dessvärre. Kvällens styrelsemöte med BLS Moderaterna är ett prakt exempel på detta.
Blev ett längre möte än det var tänkt från min sida men så blir det när vi har mycket att prata om. Nu hemma igen och med datorn i knät försöker jag desperat förbereda veckans intensiva schema. Inser att jag måste packa också, något jag dragit på hela dagen och jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig. Vi sa dessutom röra oss mellan olika orter där det är 29 och 14 grader...lite skillnad på klädval om du frågar mig.

Nu jäklar

Ny vecka, ny energi.
Har jag inte rört till det mer än vanligt så är jag helt obokad idag och vad passar inte bättre än en dag vid hemma kontoret då? Den här veckan har jag en viktigt dragning av ett projekt och en kammardebatt på agendan. Som bekant är inte kammardebatter min starkaste sida och jag känner redan nu ett visst illamående inför debatten, så konstigt med tanke på att jag är rätt bra på dem. Men, något ska man vara nervös för och kammardebatter är min.
Vaknade dessvärre upp jättetrött i morse och det brukar vara ett tecken på att jag sovit för lite och för dåligt så idag blir det många koppar kaffe om jag ska lyckas skriva något av värde. Ikväll väntar styrelsemöte med BLS och däremellan borde jag packa inför kommande USA resa eftersom jag åker från Västerås redan imorgon. Oceaner av tid, jag ska bara...

Skithelg

Vädret är på sin absolut tråkigaste sida just nu och med det följer mitt humör. Jag har haft ett sådant flyt i flera veckor nu och allting har gått så jäkla bra, men nu har det vänt. Det hände saker i min närhet som jag inte kan på verka själv och jag har nog jobbat lite för hårt och sovit för lite i flera veckor nu. Antagligen kroppen sätt att säga i från, problemet är bara att jag inte har tid med det just nu. Jag har fortfarande några stora åtaganden kvar och jag behöver vara på topp för att prestera.
Gjorde ett försök att byta miljö och åkte hem till pappa och satte mig ett tag, kan tänkas, det var lika grått och mulet där. Nytt försök imorgon.

fredag 21 oktober 2016

Frustration över allt

Igår var en så himla bra dag och jag fick jättemycket gjort. Glömde helt bort att berätta att en majoritet i utskottet nu är överens om att skicka tillbaka regeringens proposition om Vildsvin och viltskador till Regeringen för att komma tillbaka med ett bättre förslag. En dåligt underbyggd proposition löser inte de problem samhället har med en större vildsvinsstam.
I nästa vecka står jag i riksdagens talarstol och debatterar i ämnet.
Idag är dock en helt annan dag och det går inte fullt lika bra. Jag känner mig stressad och deppig, en kombination som gör att jag inte får något gjort. Först har jag suttit hemma hela förmiddagen och tittat rakt in i datorn utan att få något gjort alls mer än att dricka för mycket kaffe. Det slutade med att jag tog lunchlådan under armen och gick ner till partiexpeditionen i Västerås och satte mig, och här sitter jag kvar fortfarandetillsammans med mina kompisar Turkisk Peppar och Alvedon. Efter att alla andra gott hem så börjar jag sakta komma igång här och listan på saker som skulle göras idag krymper även om det är mycket kvar.

torsdag 20 oktober 2016

S:t Ilian blev Pettersbergsskolan






Det är våren som är allra mest intensiv när det kommer till skolbesök i riksdagen men vi märker en ökning redan nu. Idag har jag haft det stora nöjet att ta emot Pettersbergskolan och tre stycken klasser i riksdagen.
Pettersbergsskolan är ny sedan i våras, min generation känner den mer som S:t Ilianskolan, det vill säga min egen gamla högstadieskola i Västerås. Alltid lika kul att ha dem här och den här gången var min grupp både intresserade och väldigt frågvisa, då blir besöken extra roliga. Med alla frågorna så tog besöket ovanligt lång tid idag och jag hoppas verkligen Mats fick med sig alla till tåget som de var på väg att missa tack vara mig. 
(Hoppas ni hade kul, välkomna tillbaka när som helst)  


Skogens guld



Kvällen avslutades tillsammans med Svea skog. I år var riksdagens jakt och fiskeklubbs årliga arrangemang med Sveaskog förlagt till en jaktanläggning i Arlanda stad. Vi träffades för att samtala om de allt mer ökande betesskadorna från klövvilt på skogen och hur det går att komma tillrätta med detta. Orsak och verkan var så klart en stor diskussion men även frågan om utfodringsbeslutet som för övrigt kommer debatteras i kammaren på onsdag i nästa vecka.
Inte helt otippat så kom vi även in på de illa fungerande viltförvaltningsdelegationerna och hur de skulle kunna bli bättre.
Vi fick ett medskick i form av ett recept som ni ser här nedan. Tyvärr så är receptet inte så lätt att följa eftersom vi är åtta kockar inblandade och några av dem vägrar laga mat med vissa ingredienser.
Hur som helst hade vi en väldigt trevlig kväll tillsammans och jag kom hem både trött och mycket klokare än tidigare. Skogens gröna guld är så mycket mer än bara träd, men för att få ut mesta möjliga måste vi jobba på flera fronter samtidigt.





onsdag 19 oktober 2016

Stel som en pinne

Alltså, det här med att träna på gym och sedan slarva med stretchen. Kan vi prats om det....idag är jag stel som en pinne och det gör ont på de mest konstiga ställen i hela kroppen. en läxa till nästa gång.
Släpar mig trött och stel ur sängen och tar mig tillbaka till Västerås och landstingsfullmäktige i alla fall. Dags för prisutdelning, årets arbetsmiljöpris gick i år till Medicinkliniken i Köping för deras arbete.


Intensiv dag

Prao igen, den här gången är det Jennifer från Avesta som gör en vecka hos oss i Riksdagen. Min kollega Jessika Roswall är ansvarig men eftersom mina arbetsuppgifter är så otroligt mycket roligare än vad de gör i Civilutskottet får Jennifer hänga lite med mig i veckan också. Vi började dagen med ett lobbybesök av Jägareförbundet, en skön kontrast till helgens veganmässa. Sen sprang vi på utskott och lunch med en Taiwanesisk delegation som är i Sverige för att besöka rättsväsendet. Ja, egentligen ville de träffa Jessika som i grunden är advokat men eftersom jag är en god vän till Taiwan fick jag följa med också. En hel del av lagstiftningen runt miljö hamnar ju trots allt i mitt utskott också.
Kunde under lunchen konstatera att det finns en del av mitt vokabulär på engelska som behöver förbättras. Jag har lyckats lära mig både namnen på träd och djur. Men vad tusan heter fotboja och rättspsykiatri på engelska...
Sprang vidare till naprapaten sedan och fick det glädjande beskedet att min rygg har reagerat positivt på den sjukgymnastik jag ägnat mig åt på kvällarna. Jag är långt ifrån bra men med rätt träning så behöver jag inte ha konstant ont i alla fall. Nu gäller det att hålla i träningen bara, avslutade därför dagen i riksdagsgymmet.

måndag 17 oktober 2016

Kommunikation för landstinget

Avslutar en snurrig och välfylld dag med kvälls möte. Märks att det börjar bli vinter då det mörknar ute redan när vi kommer.
Det är fullmäktigevecka i landstinget och då kommer gruppmöte med hela alliansen som ett brev på posten...en dålig liknelse för övrigt i en tid då posten inte levererar.
Vi börjar hur som helst med en dragning av landstingets nya kommunikatör Jonas Wallin, alltid intressant att höra bakgrunden till varför kommunikation göra som den görs.

söndag 16 oktober 2016

Fuck cancer

Bloggen har legat nere hela veckan och jag ber om ursäkt för detta men det finns anledningar.

Dels har det varit otroligt mycket att göra och jag har jobbat mycket men en av de största anledningarna är privat. I tisdags kom beskedet att vännen och kollegan Pia Hallström somnat in efter att cancern vunnit över henne. Ett otroligt tungt besked och en hjälplöshet inför vad vi ska göra framöver. Pia och jag stod varandra väldigt nära och har förutom att vara kontorsgrannar i sex långa år även gjort resor och trevliga saker tillsammans. I huvudet snurrar det väldigt mycket tankar om livet och döden just nu och det är rätt tufft. För att inte krypa ihop i ett hörn och bara gråta så jobbar jag, alla mina nerver har suttit utanpå den här veckan. För er som drabbats och kommer att drabbas ber jag om ursäkt redan nu, min stubin är kort just nu.

Jag vill inte skriva mer om det här nu, men vill du göra en insats så sätt in en slant pengar på cancerfondens konto så vi kan bekämpa den här fruktansvärda sjukdomen.

tisdag 11 oktober 2016

Mysig natt i Stockholm




Tillslut orkade jag inte med mitt kontor längre. Dags för omväxling, middag framför datorn i övernattningslägenheten i stället. Vid 11 tiden stängde jag ner datorn och konstaterade att jag haft en mycket produktiv dag i alla fall.



Vaknade upp alldeles för tidigt med tanke på hur dåligt jag sovit i natt. Stockholm är underbart i små doser men jag har fortfarande inte vant mig vid alla nattljud som hör storstaden till. Jag han sitta på kontoret några timmar innan Julia dök upp som praoar hos mig den här veckan.  Nu har vi gått igenom dagens handlingar inför utskottsmötet och förbereder dagens äventyr.


måndag 10 oktober 2016

Så mycket text




Den parlamentariska landsbygdskommittén går sakta in för landning, de sista kapitlen kom just och nu börjar en sjukt intensiv period för oss politiker. Alla ny och redigerade kapitel ska nu gås igenom och jämföras med tidigare skrivningar. Texter ska backas bakåt i partiet och vi måste nu få mandat att börja förhandla om vad som de facto ska stå i vårt slutbetänkande och vad vi vill gå fram till gemensamt. Hoppas ni får en trevlig kväll, jag vet vad jag ska göra.


söndag 9 oktober 2016

Jobbhelg


Vädret har inte varit det bästa i helgen och vad passar väll bättre då än att ägna helgen åt inläsning och jobb. Det är fortfarande mycket på agendan just nu och det är otroligt mycket texter som ska klaffa inför att den parlamentariska landsbygds kommittén ska komma överens.

Mellan skurarna tog jag mig ut på en långpromenad och passerade Action Run som gästade Västerås i lördags. Löpare som förutom en lång löpsträcka även skulle ta sig genom, över och under ett antal hinder i innerstan. Kunde inte låta bli att gå runt bannan och önska att min kondition och koordination skulle kunna klara av detta. Men eftersom jag knappt tar mig igenom Vårruset så måste jag nog stå över den publika förnedring det hade varit.

Under söndagen döptes min brorsdotter Aurora i Västerås Domkyrka under en vacker ceremoni. Föräldrarna strålade av lycka medans dottern såg mer tagen av allvaret ut. Glad att jag fick vara med idag.





SAAB så mycket mer än bilar i länet

Västmanland är ett tungt industrilän men tyvärr glöms många av våra industrier bort eftersom vi ofta nämner ABB och Bombardier i första hand.
Jag behöver lära mig mer om detta och begav mig därför till Arboga i fredags där jag gjorde ett besök på SAAB Aeronautics. Jag fick dessutom möjlighet att inte bara snoka i industrin utan även prata miljö och hållbarhet med deras hållbarhetschef kopplat till miljömålsberedningens slutbetänkande.
På vägen hem så är det som en magnet drar mig av motorvägen till Åsby kött och vilt. Vissa tokshoppar skor, jag har en fallenhet för kött. Kom hem med rökt lägg, spännande, inte testat tidigare. Det blev nu i efterhand en skinkstuvning som serverades med blomkål och en fantastisk soppbas på ben och skinn som sedan användes i en majssoppa. Jag är som vanligt mycket nöjd. Bra mat kom att behövas denna helg eftersom jag jobbat hela helgen.

Polisskjuts till riksdagen



Det saknas sjöpolis i Mälaren helt och hållet. Något som landsbygdsgruppen i Västmanland noterat och delar av gruppen gjorde därför ett besök hos Sjöpolisen i Nacka varifrån Sjöpolis till hela Sverige utgår.
Mälaren är en väldigt trafikerad sjö sommartid och andelen fritidsbåtar ökar stadigt, i Västerås och Köping finns dessutom en av Sveriges största hamnar med mycket tung trafik. Andelen båtar och båtmotorer som stjäls just nu är skyhögt och det är organiserade ligor från östeuropa som står för brottsligheten. Ända sättet att komma tillrätta med detta är en ökad polisiär närvaro och då behövs en båt i Mälaren sommartid. Att ta sig in i Mälaren via Hammarbykanalen kan ta ända upp till en timme och sedan ska båten transporteras till Hammarby och sedan åka ut på sitt uppdrag. Ohållbart.
Efter besöket hade jag väldigt bråttom tillbaka till riksdagen där 60 seniorer från Aktiva Seniorer Västerås väntade. En fördel med att göra studiebesök hos något som transporteras är att man kan få skjuts hela vägen "hem", måste säga att det var lite häftigt att få skjuts av en polisbåt hela vägen fram till slottskajen och sedan ta trappan upp till riksdagen.... mina vanliga tågtransporter har lite att väga upp till nu.
Redan i våras blev jag kontaktad efter Seniorernas besök om att de gärna ville komma tillbaka till riksdagen då alla inte kunde få plats på den resan och det är klart att fick.
Även om det är plenifri vecka så ställde kollegan Margareta B Kjellin upp och åkte ner från Hudiksvall för att hjälpa mig att guida. Det är svårt att gå och prata för mer än 30 personer år gången och det är alltid bra med lite hjälp av duktiga kollegor. Seniorerna var precis så glada, frågvisa och entusiastiska som sina kollegor i våras. Kul att ni uppskattade besöket och välkomna åter.

Rovdjursstängsel, dyrt och inte effektivt?


Den lokala viltförvaltningsdelegationen (VFD) i Västmanland tar nästan alla sina beslut sittande inne på länsstyrelsen. Visst vi består till hälften av folk som kommer ifrån olika näringar eller intresseorganisationer och politikerna i gruppen är väl pålästa. Men, det är sällan vi får samma information samtidigt och det är därför viktigt att vi hör samma föredrag och ser samma saker för att besluten sedan ska bli så bra som möjligt.
Därför är det extra roligt att vi kunde komma ut tillsammans och titta på rovdjurstängsel och hur dess utformning kan se ut i praktiken. Först han vi med ett litet möte på länsstyrelsen där jag meddelande en avvikande mening till det beslut som länsstyrelsen enligt mig tagit om att inte ansöka om licensjakt i år. Jag hävdar att saken ska prövas år från år annars försvinner syftet med lokalt förankrade beslut.
Första besöket gick till Berit Håkansson Walin och hennes gård Lindholmen. Gården ligger mitt i två naturreservat som dessutom är Natura 2000 områden och det är viktigt att markerna sköts enligt konstens alla regler och då är får den absolut bästa kraften.
Efter detta gick resan till Norrby gård och ett besök på en av Sveriges största lammgårdar. Här är det inte lika gott om rovdjur ännu och skyddet därför lägre än hos Berit. Vi fick dock reda på att gården inte kommer lägga tid på att beta olönsamma öar och naturreservat åt kommunerna i framtiden om de får angrepp. Kostnadens för rovdjursavvisande staket är nämligen för högt och säkerheten för låg.


onsdag 5 oktober 2016

Jobben i fokus för Moderaterna

Äntligen kommer den, idag presenterar Moderaterna sin skuggbudget. En budget som sätter fokus på jobb och inte bidrag, Grunden är att alla som kan också ska försörja sig själva och det ska löna sig att arbeta.

Ulf Kristersson håller presskonferens klockan 11 i Stockholm och därefter presenteras budgeten lokalt, här hemma i Västmanland görs detta av Jessica Polfjärd.

En debattartikel med vissa delar av budgeten finns att läsa på DN debatt redan nu.
"Den svenska ekonomin präglas av hög tillväxt, men den svenska samhällsdebatten domineras av utanförskap, alltmer uppenbara integrationsproblem och ökad otrygghet i flera områden. Skolor som inte ger tillräckliga kunskaper, långa vägar till arbete samt vardagsbrott präglar många svenska vardagssamtal. För trots att många har det ekonomiskt bra i Sverige är det alltför många i Sverige som det inte alls går bra för. Sverige är på väg åt fel håll.

Vill man på allvar försöka lösa svåra samhällsproblem måste man se dem, förstå dem, erkänna dem och peka på möjliga lösningar. Ledarskap är inte att exploatera människors oro, utan att ta den på allvar och presentera lösningar på dagens samhällsproblem. Det är nu hög tid för svensk politik att prioritera och fokusera på det som är allra viktigast. Inför detta verkar dock den nuvarande regeringen planlös."

Avslut på en konstruktiv dag

Tillsammans med några moderata kollegor från Västerås kommunfullmäktige så besöker jag under kvällen S:t Olofs scoutkår i norra Västerås. Vi är där för att lära oss mer om deras verksamhet och vilket behov föreningar har för en aktiv fritid och för min del även friluftslivet.

Vi får börja med att vara med några miniscouter, jag tror de var i åtta års åldern på deras patrullkväll. Temat för kvällen var återvinning och resursanvändning, kände mig riktigt hemma. Vi fick plocka skräp i närområdet och sedan fundera på smarta lösningar för morgondagens återvinningssystem. Tänk vad barn är fantastiska med sitt sätt att tänka utanför boxen när det gäller återvinning. Även om jag tycker att rullande transportband från alla hus skulle vara jätte coolt är jag inte riktigt säker på att det slår de nya sopsugssystemen som idag finns på marknaden, men principen är den samma.

Vi avslutade med att träffa styrelsen för kåren och pratade om förutsättningarna för att kunna driva en förening ideellt idag. Hur familjesituationer har förändrats över tid och pusslandet mellan jobb, fritid och aktiviteter blir allt mer komplicerat att få ihop. Ideellt drivna organisationer är då ofta de som får stryka på foten då föräldrarnas engagemang och tid inte räcker till för att driva både administrativa delar och ställa upp som ledare under kvällar, helger och lägerveckor.


tisdag 4 oktober 2016

Grotta texter

Imorgon presenteras moderaternas budget och innan det ska jag ha satt mig in i den samma. Arbetet pågår in i sista sekunden och för mig som både läser sakta och har svårt med läsförståelsen är det här ett jättejobb att göra.
Idag har jag därför byggt bo hemma i soffan med extremt mycket kaffe och frukt som sällskap för att hålla energinivån på topp. Passar dessutom bra en dag som idag när det är precis genom mulet ute och inget som lockar.

Får dock en liten paus snart med telefonmöte och sedan en åktur till Tunbytorps bilprovning, dags för årliga kontrollen för Saaben. Känner som vanligt en extrem nervositet för att de ska hitta något fel, har verkligen inte tid eller pengar för det just nu.

måndag 3 oktober 2016

Frustration i kubik

Det här med att fylla i en visum ansökan till USA är inte det lättaste kan jag berätta. Nu har jag ägnat jag vet inte hur många timmar med att fylla i ett formulär som är så stelbent och konstigt att jag håller på att bli gråhårig.
Jag förstår inte hur folk gör det här egentligen. Jag har ändå fyllt i en del formulär i mitt liv, har en instruktion från riksdagens utrikes enhet som är specialister på det här och får det ändå inte att fungera. Vad som tillslut får mig att slänga ihop datorn och göra något annat en stund är sparfunktionen av handlingen som inte stöds av riksdagens datorer, kan det bli mer frustrerande?