söndag 17 april 2016

Får vem som helst sitta i regeringen?

Nä det får faktiskt inte vem som helst men det är ytterst Statsministern som avgör detta.

Turerna kring Mehmet Kaplan har gått varma de senaste dagarna sedan det framkom att han frekvent umgås med högerextrema Grå vargarna. En turkisk extremistgrupp.
Åsa Romson har uttalat sitt stöd för Kaplan och Statsministern har gjort det samma även om de tar avstånd från Grå vargarna, men det räcker inte.Nu framkommer det att Kaplan jämför israeler med nazister. Inte helt konstigt att Israel reagerar som det gör, det hade jag också gjort efter så otrolig oacceptabla anklagelser. Den här regeringens relationer med Israel och Mellanöstern blir mer och mer komplicerade, som om det inte räckte med utrikesminister Wahlströms alla uttalanden och pudlar i ämnet. Jag dryftar mig till att tro att statsministern inte har någon som helst koll på sina ministrar och att vem som helst därför får sitta i regeringen.
Söndagskvällen vigs som vanligt till Agenda och inte helt förvånande så diskuteras frågan om Kaplans uttalande. Inte en enda från regeringen vågar komma till studion och ta debatten om vad som är ok eller inte för den feministiska samarbetsregeringen att säga eller tycka. Nä, dags för statsministern att sparka Mehmet Kaplan ur regeringen, inte nog med att han skulle bli av med någon som springer på fester med högerextrema han kanske dessutom kan hitta en bostadsminister som verkligen jobbar men just bostadsfrågan.

Inga kommentarer: